Ласерско отстранување на капилари

Што претставува ласерското отстранување на капилари?

Ласерското отстранување на капилари е безбедна и ефикасна неинвазивна метода со која се отстрануваат нефункционалните и непожелни капилари од било кој дел од телото, најчесто поради естетски причини. Прекумерното изложување на сонце, користење на солариум, генетската предиспозиција и повреди се само дел од причините за оштетување и појавување на проширени капилари. Доколку проширените капилари не се лекуваат состојбата со текот на годините може да се влошува. Употребата на креми и други различни козметички препарати само ги ублажуваат проблемите, но не ги решаваат. Ласерското отстранување на капиларите е единствената метода со која успешно се решава овој проблем. Се работи за нехируршки и безболен третман кој може да се користи дури и кај лица со чувствителна кожа.

Колку третмани се потребни за отстранувањето на капилари да биде успешен?

Вообичаено потребни се неколку третмани кои се прават на секои 4 недели, после кои видливо се забележува освежен и прочистен дел на кожата на делот кој бил третиран.

Ласерско отстранување на испуштени вени и капилари

Цена на третманот

Цена на ласерското отстранување на капилари во Дерма Лукс центрите изнесува од 3.000 до 5.000 денари, но во зависност од површината и евентуалната потреба за повеќе третмани, Ве советуваме да се јавите на телефонскиот број 078223433 и подетално да се информирате за рамката на чинење на третманот.