Ласерско отстранување на влакна – трајна епилација

Што претставува ласерското трајно отстранување на влакна? Ласерското отстранување на влакна или трајна епилација е безбедна, неинвазивна медицинска метода во дерматологијата, во која со пулсирачкиот зрак од ласерот се отстрануваат несаканите влакна во одредена регија од телото. Исто така енергијата од ласерот овозможува и спречување на повторно растење на влакната бидејќи продира во фоликулата на […]

Ласерско отстранување на влакна – трајна епилација Read More »