Услуги...

Услуги и цени

Третмани за коса

regeneriranje na kosa
Растење на коса со канадски коктели и матични клетки:
- мала епрувета - 5.000 денари
- средна епрувета - 7.000 денари
- голема епрувета - 9.000 денари
- екстра голема епрувета - 12.000 денари
Мезотерапија за коса со канадски препарати:
- 1 ml - 3.000 денари
- 2 ml - 5.000 денари
- 3 ml - 7.000 денари

Ласерски третмани

Ласерско отстранување на :
- тетоважи - од 500 денари/см2
- капилари - од 3.000 до 5.000 денари
- трајна шминка - 2.500 денари
Ласерско отстранување на влакна (трајна епилација):
- од надусници/брада - 1.200 денари
- од бикини/длабоки препони - 8.000 денари
- од пазуви - 3.000 денари

Третмани за лице

Facelift Skopje Ohrid
- Биоревитализација - 4.000 денари
- Мезофорте - 4.000 денари
- Мезотерапија - 4.000 денари
- Фибробластинг - ласерска сублимација - 5.000 денари
- Фејслифт со тромбоцити - од 7.000 денари
- Филери - 10.000 денари
- Корекција на нос - 5.000 денари
- Хемиски пилинг - 1.500 денари
Отстранување на:
- постоперативни лузни - 5.000 денари
- лузни од акни - 3.000 денари
- стрии - 5.000 денари
- подбрадок - 3.000 денари

Опис на дел од услугите...

Канадска технологија - Третман со канадски коктели и матични клетки

Третманот со матични клетки од сопственото тело има способност да ја реплицира било која клетка. Дополнително на тоа, матичните клетки само се генерираат и имаат способност да создадат идентични копии на самите себе. Тоа е основа на канадската технологија во насока на регенерирање на растот на косата, отстранување на брчки и фејслифтинг.

Ласерско отстранување на тетоважи

Ласерското отстранување на тетоважи е безбедна и многу ефикасна процедура после која не настануваат никакви странични ефекти и оштетувања на кожата. За процедурата да биде комплетна потребно е да изминат два месеци.
За тетоважи постари од 25 години, потребен е само еден третман, додека за тетоважи од три или помалку години потребни се од 4 до 5 третмани.
Од што зависи успешноста и брзината на отстранување на тетоважата:
– Дали тетоважата е изработена аматерски?
– Дали пигментот е професионален или е туш?
– Дали пигментот е имплантиран на еднаква длабочина?
– Колку различни бои се користени?
– Колку е стара тетоважата?

Отстранување на брчки - Mezolift

Мезолифт е еден од водечките нехируршки методи за подмладување на кожата. 
Со внесувањето на неопходните витамини, минерали, аминокиселини, коензими и хилау-роновата киселина се стимулира активноста на клетките и меѓуклеточната размена. 
Точно одредена количина на регенерациските и антиоксидантни состојки, со мали безболни убоди се вбризгуваат под рожестиот слој на епидермот и базалната мембрана.  
Резултатот е регенерација и ревитализација на уморната, дехидрирана и оштетена од сончевите зраци кожа. 
Мезотерапијата се работи со Дерма-Пен. 
Се користи канадска формула на поливитамини и коктели на органска база – одобрено од канадската FDA. Тоа е неинвазивен третман – без игла, кој овозможува апсорбирање длабоко во средниот слој на кожата. 

Бенефити од Мезотерапијата

Третманите со Дерма-Пен го користат принципот на самолекување на кожата. Поттикнуваат формирање на нови млади клетки. На медицински начин ја „повредуваме“ кожата со цел за нејзино природно заздравување. 
Со Мезотерапија се третираат: мали и средни брчки, лузни од акни, пигментација, лузни од акни на лице и тело, лузни од хируршки зафати, опаѓање на косата и други.

Facelift Skopje Ohrid
Biorevitalizacija